söndag 11 september 2011

Katalanska maränger ......


....... hade massor av äggvitor i kylen, hälften av dem (2 dl) åkte ner i en vispskål tillsammans med 5,5 dl socker och saft en en citron. Ner med vispskålen i vattenbad och vispa, vispa, vispa ........ till smeten var 60 grader. Sen fick KA göra sitt! Vispa på medelhastighet till marängen kallnade igen.


Smälte 100 g, 80% choklad och rörde försiktigt ner den i marängsmeten.


Skedade upp marängen i 15 st  muffinsformar, de behövde lite mer än 1 timme i 130 grader. Receptet är så klart Leilas ;D


Helt slut i högerarmen fick söndagsbakningen avrundas med surdegsfrallor och biscotti, en perfekt avrundning på den här veckan.


Nu är tyvärr min och makens gemensamma ledigheten över för den här gången, i morgon är vi bägge åter i verkligheten, på våra jobb. Japp! Även maken ;-)

Ha en skön avslutning på den här veckan. Tjingeling

1 kommentar:

Elle sa...

Du lyckades igen!
Nu sitter jag här och dregglar...
Fina formar förresten!
Ha en skön kväll!
Kram elle