lördag 2 juli 2011

Jordgubbspaj .........


....... är så himla gott !

I dag blev det en variant på smördeg, jag bara skar till en rundel och penslade med vispat ägg. Byggde upp en kant runt om, penslade med ägget mellan lagren. Tills sist strödde jag över råsocker och pickade botten. Gräddade i 15 minuter på 200-225 grader.
Under tiden gjorde jag vaniljkrämen på tre äggulor, 1,5 msk maizena, 3 msk hemgjort vaniljsocker och 3 dl vispgrädde, vispade ihop och kokade på svag värme till den tjocknade. Om du använder köpt vaniljsocker, vänta med att ta i det, till du lyft krämen av spisen (kan bli beskt annars).
När botten och vaniljkräm kallnat, la jag bara på vaniljkrämen och toppade med jordgubbar. Enkelt och himmelskt gott!

Ha en underbar lördagskväll. Tjingeling

1 kommentar:

Elle sa...

Mmmmm vad gott!
Jag köpte hem ett par fina jordgubbar idag, för imorgon blir det jordgubbspaj här med. Men den tyska varianten med gelé över...med massor av grädde...
Ha en fortsatt skön helg!
Kram Elle