...... finns det något underbarare? Inte i mina ögon! I går blev det en tur ner till Österlen, inte för konstrundan, utan för att avslutningsvis hämta sonen i Malmö.
Ett av målen var, tro det eller inte, att plocka massor av ramslök. Den är ju som bäst nu! Ett annat var att inhandla lite mat till påskbordet och vårens grillningar. Sill från Buhres och kalkon från Ingelsta.
Vi var hemma riktigt sent, eller tidigt i morse. Det beror på hur man ser på det! Men det hindrade inte mig från att stiga upp i ottan och ta hand om min ramslök. En snabb blanchering i lättsaltat vatten, sen fick bladen rinna av ordentligt. Därefter mer i blendern tillsammans med lite, salt, citronsaft, och 2 dl raps- och olivolja.
Mixa, mixa, mixa, till allt är en enda slät sörja. Nu håller sörjan på att rinna igenom silduk. Det blir den mest fantastiska oljan att ha till smaksättning både i mat och på sallader. Mmmmmmm.....
Passade på att plocka in lite rabarber, årets första. ;-)
Nu står rabarberpajen framdukad på trappan och bara väntar på en fikasugen familj :D
Hoppas att ni får en helt fantastisk långfredag. Tjingeling
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar