lördag 9 april 2011

Födelsedagsmiddag .........


....... en fantastisk vårdag fick ett värdigt slut när vi passade på att fira makens födelsedag lite i förskott.

Lite italiensk plockmat, bressola, parmesanost, filetto di lombo stagionato fylld med soltorkade tomater och rostade pinjefrön. Oliver, inlagada vitlökar och delikatesskapris. Enkelt och gott!


Till det ett mousserande italienskt vin, Prosecco, fruktigt, torrt och kravmärkt. Skulle säga att det är det ultimata sommarvinet.


Ugnsstekt ankbröst, med en rödvins- och balsamicoskysås och hasselbackspotatis. Såsen var ett riktgt experiment som gick hem;
Jag fräste finhackad solo vitlök i olivolja, på med råsocker och frysta hallon, lite körsbärsvin, kalvfond, rödvin och vatten. Sen fick allt koka ihop ordentligt. Silade såsen, på med mer rödvin och vatten, en kvist rosmarin, färsk timjan, lagerblad och några vitpepparkorn. Sen fick det återigen koka ihop, till sist silade jag av och smakade av med mer fond och vin, redde av med maizena. Supergott!


Till det drack vi en Chianti Classico från Ricasoli, kraftigt och väldigt smakrikt.

Till efterrätt fixade dottern chokladfondant med jordgubbar och en stor kopp te. Nu är man både mätt och belåten!

Sändingarna från US Masters drar nu i gång för dagen. Nice ;D

Ha en underbar lördagskväll. Tjingeling

Inga kommentarer: