onsdag 6 april 2011

Groende, spirande ........


........... mat! Faktiskt, vitlöken vi satte i höstas växer snabbt. Hoppas nu bara att snubbeltråden hjälper oss mot rådjuren. De har i alla fall inte trampat ner fler vitlökar.


En annan underbar delikatess som kommer med raketfart, snart kommer det att bli pesto, pajer och soppa. Just det!! Nässlor! En riktigt järn- och vitaminrik primör.


Även annat växer med raketfart, men dessa tänker jag inte äta - inte ens smaka faktiskt. Men några kommer alltid ändå att hamna på matbordet - men då till lyst i vas.


De storblommiga krokusarna börjar redan se lite trötta ut, men de kommer snart att ersättas av andra lökväxter. Men även en del annat ser jag ;o


I vår trädgård finns lökväxter överallt - de blir fler och fler med åren. Från början misstänker jag att de suttit i rabatter - men som sagt, nu är de överallt. I gräsmattan, grusgångarna, trädgårdsland, komposter........
Det är omöjligt att veta vad allt är, men de ger ögonfängnad nu när man behöver det som mest.


Mest efterlängtad av blommorna är nog ändå blåsipporna - de blommar nu i mängder i syrenhäcken, tillsammans med de sista snödropparna och scillorna.

Vi har ett konstigt väder idag - varmt, grått och väldigt blåsigt. Tyvärr inte speciellt skönt - det blev bara en kort runda med kameran idag.

Snart dags för Sveriges Mästerkock! Ha en underbar onsdagskväll. Tjingeling

Inga kommentarer: