söndag 27 februari 2011

Söndag .....


...... en dag som inte längre är dag, utan kväll. Fullt upp sen sju i morse, men jag har hunnit med fantastiskt mycket och känner mig faktiskt nöjd med dagen.
Baka, baka, baka...... två sorters bröd blev det, rågbröd fullproppat med frön och krossade gryn och hålkakor också de på råg. Lite müssli blev det på eftervärmen :o

Kokade fyra sorters bönor, stora vita bönor, citronbönor, bruna bönor och flagelot bönor samt ett kok med kikärtor. Delar av bönblandningen hamnade i kvälls maträtt och resten kommer att marineras och ätas till lunch i veckan.
Kvällens maträtt var enkel men ack så god, kyckling kokt i vitt vin och buljong, tillsammans med färsk timjan, rosmarin och vitlök. På slutet tillsattes körsbärstomater och salladslök som fick koka några minuter, allra sist åkte några deciliter av bönblandningen ner. Till detta tog vi upp en baguette!


Som jag skrev i morse, lyckades jag tyda Leilas noter och spelade ihop en äppelpaj och kokade till en vaniljsås. Kommer att sitta finfint med en nybryggd kopp te, om en stund när maken kommer hem med dottern från tåget.

Ha en fantastisk avslutning på denna söndag och en härlig start på den nya veckan. Tjingeling

Inga kommentarer: