måndag 11 oktober 2010

Ta hand om skörden.........

........... är alltid lika kul! I dag var det dags att ta hand om pepparfrukterna. De lite mildare, Hungarian hot, Jalapeno, snackpaprika och vanlig paprika, rostade vi och skalade. La i burkar tillsammans med flingsalt och kryddor och hällde till sist över olivolja.
.
Tipset har jag fått från Charlotte med bloggen Cesars trädgård. Vi ser fram mot provsmakning på fredag!
.
De starkare habanero pepparfrukterna skar vi ner i fyra delar och la i torkmaskinen, om ett par dagar har vi helt torr peppar. En del av dem kommer vi att mortla ner till pulver och en del sparar vi i bitar.
.
Natten som gick var ordentligt kall, tur att man inte är älgjägare ;D. Hade säkerligen frusit häcken av mig på ett älgpass. Stora delar av personalstyrkan var ledig för älgjakt, då gäller det att det finns kvinnor som kan hålla vakt på kontoret :o
.
Även nu i kväll är det riktigt kallt, så det blir säkerligen ytterligare en kall morgon.
.
Ha en härlig, stjärnklar, måndagskväll. Tjingeling.

1 kommentar:

Unknown sa...

Åh, vad kul att ha fått inspirera! Så vackert det ser ut i burkarna:) Ännu roligare ska det bli att få höra hur resultatet blev. Var det provsmakning på fredag?