onsdag 17 april 2024

Inspiration till nya bak


Numera ligger ytterligare en tegelsten för läsning och inspiration. "Tartine Bread" av Chad Robertson, en av de främsta surdegsinspiratörerna.


I vårt programutbud på TV ingår, bland andra, en kanalen "Godare", där ligger en kanonserie som heter "For the Love of Bread". 
I "Love of Bread" får man följa Andrew Connole (grundare av Sonoma Bakery) världen runt för att träffa surdegsbagare från hela världen. I serien besökte Andrew bland annat USA, Chad Robertson och hans surdegsbageri.


Jag blev så himla inspirerad och bestämde mig för att försöka hitta boken. Nu ligger den här hemma och varje dag försvinner några sidor för att omsättas i idéer.


Boken är väldigt "back to basic" vilket tilltalar mig enormt. Det behövs ju faktiskt inte mer än mjöl, vatten och salt för att skapa en deg. Sen behövs en het ugn för att skapa den underbara, karamelliserade skorpan på brödet.


När grunderna sitter där, är det bara att börja förädla degen :-)

Onsdag och det är dags att mata surdegen för att senare i veckan trolla fram ett nytt, härligt bröd :-)

Ha en fin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Jag har testat igen med surdegsbak och fått tips om att lägga brödet ogräddat i en het gjutjärnsgryta med lock på i ca 15 min. Blev bra, eller bättre. Dax att mata min surdeg också. Kraaam Pia