fredag 5 april 2024

Glashuset under valnötsträdet


Påskveckan bådade gott för odlingarna, bubbelplasten för en av växthusets dubbeldörrar togs bort och planteringslådorna åkte ut.


Första omgången med luktärtsplantor åkte ut i en av lådorna, givetvis med locket på, även om de klarar flera minusgrader. Sen kom snön i onsdags!
I dag är snön borta igen och plantorna har klarat sig galant :-)


Ett gäng omskolade plantor har fått flytta in i växthuset, nu är det ont om plats vill jag lova.


Önskar egentligen att det skulle kunna bli så pass varmt att jag vågar ställa ut rosmarinbuskarna. De tar väldigt mycket yta som behövs för annat :-)


Utöver de nyligen omskolade plantorna står också doftliljor och gladiolus i trappan. Även lite basilika som ska bli nya plantor, sättpotatis på groddning och en nyinköpt röd kamelia (påskpresent till mig själv). 
Den rosa sprayflaskan med såpvatten ligger ständigt redo för lusbekämpning på chiliplantorna. Phui! ett evighetsjobb.


Fikonet det växer och den vita kamelian hamnade visst lite på undantag bakom.


De gamla grenarna på physalisen börjar tappa gnistan, men massor av nytt kommer i botten och för säkerhetsskull har jag tagit en hel del sticklingar för att säkra tillgången. I år kanske vi även sprider ut de nya plantorna inom familjen. Alltid funkar de någonstans :-)


De fina påskblommorna vi fick, har hamnat i det lite svalare växthuset, allt för att försöka få dem att överleva till de kan planteras ut.


Två nya planteringslådor har flyttat in i växthuset och fyllts med tomater. En sort i varje låda.

Fredag och ni har återigen fått små glimtar från det älskade glashuset. Just nu en av mina stora källor för återhämtning.

Ha en fin avslutning på fredagen och en bra start på helgen <3

Inga kommentarer: