söndag 13 november 2022

Bubbel, bubbel, massor av bubbel


Eftersom vi numera kan komma in i källaren via garageporten var det till slut dags att stänga igen växthuset för säsongen. Det går åt bubbelplast med stora bubblor i mängder, men den är UV-beständig och sparas år från år.


Måste erkänna att det var lite meckigt att få ner skuggduken och ersätta den med bubbelplasten bakom physalisbuskarna. De har vuxit något så in i norden, de är fulla med blommor och lyktor. Hoppas på en vinter med massor av physalis helt enkelt.


Även luckautomatiken är invintrad, helt enkelt med buntband :o
Vi blev rekommenderade av Willab att göra så och då gör vi så!


I år får det lilla fikonträdet övervintra i växthuset, det kommer ju inte att vara lika varmt som vanligt här inne. Max 10 grader om det nu inte blir alldeles förfärligt kall vinter, då får vi ta nytt beslut.


I går hann vi med ett kort besök hos dottern med familj, vi hade lovat att köra iväg det allra sista skräpet från gamla köket.
Det går riktigt snabbt framåt med deras renovering, hela vardagsrummet har fått nytt golv inlagt precis som köket. Köket är till viss del uppmonterat och det sista blir nog monterat denna veckan. Därefter kommer stenbolaget och tar de exakta måtten innan deras bänkskivor kapas till.
Kan det kanske vara ett nytt kök, helt klart, till jul?

Söndag, växthuset är klätt med bubblor och fönstren i husets nedersta våning är nytvättade.

Söndag och jag tror bestämt att även jag fått en släng av barnbarnets förskoleförkylning :o

Ha en härlig avslutning på helgen och en fin start på veckan <3

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja nu gäller det att bubbla in det mesta :) Känns som om jag också har en förkylning på gång...usch...
Kram från ett grått Öland & Titti

Villa Ryttarängen sa...

Bubbelplast hade vi ett år i växthuset men det funkar inte här uppe i kylan. Bara att preppa med C-vitamin och honung. Kraaam Pia