söndag 9 oktober 2022

Glashus i full sol


Men vilket underbart väder vi fick den här helgen <3
Vi har skalat valnötter! Hela helgen!
Jaa, alltså, vi skalar bort det gröna fruktköttet från själva nöten. Nu ligger nötterna utspridda så gott det går för att torka. Vi tvingades att ta fram torken, men vi kör dem bara 20 timmar sedan får de torka i luftiga brödbackar. Det blir ändå ganska många timmar vi måste ha torken igång. Hellre den kostnaden än att alla nötterna blir förstörda av mögel.
Ska bli riktigt spännande att väga nötterna när de torkat, det har varit ett riktigt rekordår!

I växthuset är det numera bara växter som ska övervintra. Physalisen växer så det knakar, jag undrar hur enkelt det blir att sätta upp bubbelplasten med de två jättekrukorna framför rutorna?


Rosmarin och citrongräs har fått komma in och gör physalisen sällskap. 
Lagerbusken står fortfarande utanför och ska först saneras från någon slags ohyra, sot på bladen avslöjar att det finns några ovälkomna gäster i krukan.


Är så himla tacksam för att vi kunde sätta upp vårt växthus, så mycket tid som vi spenderar där. Året runt!

Eftersom det sitter fast i husväggen får vi en varm vägg gratis, när solen skiner värms husväggen upp och ger ifrån sig go värme natten igenom. Växthuset blev dessutom win-win, utan att det var meningen fick vi varmare golv i huset, vi har ju ett relativt gammalt hus som läcker lite värme om man säger så :o 
Glasrutorna i växthuset är tjocka och plasten i taket tre gånger så tjock, när minusgraderna kryper på monterar vi dessutom riktigt tjock bubbelplast som extra isolering.

Söndag och vi har spenderat helgen i rejäla handskar, skalandes valnötter.

Ha en underbar avslutning på helgen och en bra start på nästa vecka <3

Inga kommentarer: