onsdag 20 april 2022

Kompostera mera


För vår del kanske det inte handlar om att kompostera mera, utan snarare annorlunda och ohyrefritt :o

Så länge vi har bott i huset har vi haft trädgårdskompost och de senaste trettio åren (isch) har vi kompletterat med varmkompost. Burkarna har vi fått byta lite varefter, de är ju ändå av plast och de har helt enkelt fått bli nya komposter via återvinningssystemet för plast.


Burkarna som nu står på plats är inte speciellt gamla, men den senaste vintern har de dragit till sig oönskade hyresgäster (trots nätbotten) och ska tömmas.
Den liggande och roterande tunnan ska få ersätta bägge de gamla burkarna. Den nye är av plåt och med tjock isolering, eftersom den sitter i ett stativ hoppas jag slippa hyresgäster.
De gamla komposterna ska tömmas, den gröna ska väck och den svarta tänker vi använda för köksträdgårdsavfallet. Den nya burken ska ska startas upp med lite av komposten i den svarta burken.


Nog om kompostering, tänkte bjuda på lite fägring från trädgården. Först vårlökarna i rostiga rabatten.
Påskliljor och narcisser i mängder, i förgrunden är den den ljuvliga Thalia.


Turkestanica


Det är en fin massverkan i den rostiga rabatten, men det skulle ha varit mer, massor mer. Hela den lite tomma kanten till höger i bild är planterad med ca 150 lökar som inte kom upp, jag har helt enkelt inte kommit mig för att köpa nya. De är så tråkigt dyra!


Backsipporna under praktmagnolian kommer i alla fall tillbaka, men det är inhandlade på helt annat ställe.
Blir väl kanske där jag eventuellt införskaffar mer lökar till hösten :-)


Stjärnmagnolian blev ju smått chockad av det förra bakslaget, knopparna frös helt enkelt in. Men de som inte kommit så långt verkar ha klarat sig :-)


Vitsipporna har tagit det säkra före det osäkra och krypit in under rhododenron, det kan ju vända igen ;-)

Onsdag och vi har ljuvligt väder, lite kyligt i vinden men full sol :-)

Ha en härlig fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: