Så där ja, nu står de där, den sista utökningen av pallkragsodlingen.
Inne i den (snart) omgärdade köksträdgården står totalt sex pallkragar med tre kragar i höjd.
Att vi valt tre på höjden har med min stelopererade ländrygg att göra, jag har inte lika lätt för att ligga på knä och rensa ogräs i ett helt trädgårdsland. Enklare då att rensa hälften i bekväm höjd och den andra hälften med ogräsjärn.
Bakom den (snart) omgärdade köksträdgården står det fem pallkragar med två i höjd.
Här odlar vi två olika blåbär, mormorshallon, buskhallon, jordgubbar, röda och svarta vinbär. Ställningarna som sticker upp är för att kunna spänna fågelnät över så snart bären börjar få lite färg.
Som ni säkert förstår är det sått och satt i de täckta pallkragarna.
I den vänstra är det dill, två sorters morot och två sorters persilja.
I den mittersta är det svartkål, rädisa, tre olika sorters "vanlig" spenat och nyzeeländsk spenat.
I den högra är det sättlök, bananscharlottenlök och silverlök.
I de tre pallkragarna som står rakt bakom är det franska jordärtskockor i en och vitlök i två.
Jordytan hitom pallkragarna innehåller sparris och kronärtskockor, här ska också sättas ny sparris så snart den levereras. Fem plantor av sorten 'Erasmus' är beställd för leverans under mitten av april.
Innan den nya sparrisen kommer ska jag vända ner koskit samtidigt som jag njuter av att se de befintliga krypa upp så sakteliga. Även de befintliga ska få sig en rejäl näve skit som tack för förra årets leverans ;-)
Precis utanför köksträdgården prunkar julrosorna, de tävlar mot allehanda lökväxter som också tittar fram på löpande band. Samtliga varsamt besprutade med Trico Garden.
Här är förklaring till min numera ständiga snuva, hosta, heshet och allmänt taskiga allmäntillstånd, hasselallergi och inte förkylning. Det är ganska gott om hassel i hela grannskapet och vår lilla röda hassel gör varken till eller från.
Onsdag och veckan bjuder på riktigt aprilväder medan den försvinner i ett nafs.
Ha en fin fortsättning på fen här kortveckan <3
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar