söndag 26 januari 2020

Nytt odlingsår


26:e januari och årets första sådd är gjord :-)
Chili och paprika är först ut, helt ärligt även de enda frön som är inköpta.

Eftersom förra årets chilisådd gick käpprätt åt skogen har vi införskaffat ett litet drivhus med undervärme. Chili tycker ju inte om att frysa om fötterna (vem gör det förresten).

Även det romantiska tillskottsljuset monterades upp idag ;-)


Just nu känns det extremt stort med bara två pluggbrätten, det tredje har gömt sig och gick inte att uppbringa. Hur eller hur! två pluggbrätten blir i bästa fall 98 plantor som ska skolas ut i större krukor och kunna bo någonstans :o

Då är ändå detta bara början!


 De ständiga hyresgästerna hoppas jag ska fortsätta trivas, även om de får sällskap. Apelsin, lime och citron (från vänster till höger).


Jamen lite så här ser det ut just nu, citrus, drivhus med pluggbrätten och en physalis från förra sommaren. Physalis ska ju vara flerårig och jag har chansat att det ska gå.
Den ska alldeles snart få en större kruka, näringsrik jord och klippas in lite.


Det allra bästa är att vi skördat physalis sen i augusti och de fortsätter komma, inte lika söta dock. Men ändå!

Söndag och det är grått tråkväder.
Söndag, vi har målat, monterat drivhus och sått chili.

Ha en härlig avslutning på helgen och en bra start på den nya veckan <3

3 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Visst är det roligt. När jag kom hem idag så hade mina chiliplantor Sweet banana kommit upp och vuxit som bara den. Ser proffsigt ut i ditt växthus. Kraaam Pia

Ätliga trädgården sa...

Gott att vara igång och ha utrymme att bre ut sig på. Det blir nog fullt snart. Physalisen brukar jag beskära så den inte växer mig ur huset.
Allt gott
/Anette
Tidigare Rost och rädisor

Anni sa...

Vilket lyxigt utrymme du har för odlingar! Då är det klart att det går att starta tidigt. Men vad gör du med all chili sedan? Jag hade bara fyra plantor förra året och eftersom alla var så otroligt starka kommer skörden att räcka i evigheter.