tisdag 25 juni 2019

Sakta men säkert


Eftersom vi inte har semester utan fortfarande jobbar på våra lönearbetsplatser går det sakta men säkert fram med växthuset.
Det är grundarbetet som fortfarande pågår. 


När hus och mark är snett och vint från början blir det helt enkelt mycket mer arbete med att få det plant och vinkelrätt.
All stenläggning är klar och det blev så himla bra. Gillar den redan inslitna ytan och att stenarna skiftar från Ölandsstensrött till betonggrått.


Den här veckan ska maken spika form för att få upp källartrappans kanter i höjd för att låsa den innersta stenraden med betong. Därefter ska det ut sättsand som ska sopas ner i de ytte-pytte små utrymmena mellan stenarna och mot husväggen.


Den yttersta raden ska låsas antingen med gatstenar eller med Ölandsstenar, här får vi helt enkelt se vad vår leverantör har i lager. Kniper det får vi plocka av de Ölandsstenar vi har för att sedan fortsätta lägga Ölandssten när vi fått tag i fler.

Sakta men säkert går det framåt och jag längtar efter att få se stommen monterad och glasen isatta.

Från det hållet ser man lite tydligare hur hela baksidan förändras med växthuset. Eftersom det nya huset har glas i sidorna och högre sidor blir siktbilden helt annorlunda än tidigare. Kryddlandet som nu är mellan växthuset och utemöbeln ska i princip hamna framför mina fötter. Sen ska det vara stenläggning hela vägen mellan växthuset ovh utemöbeln.


En enda blomma på buskmagnolian klarade kylan i våras, man får glädjas och njuta av det som bjuds.

Om du, som vi, har fått ta del av extremhettan, ta det lugnt, drick mycket och njut i skuggan, eller solen om du orkar.
Ha en fin fortsättning på veckan <3 

Inga kommentarer: