måndag 10 juni 2019

Det där som ingen ser


 Hela helgen har jag hållit på med sånt där som ingen annan ser. Jo efter ett tag, om det inte görs.

Ni vet det där med grusgångar, gamla grusgångar, de sköter sig inte själva. Var och varannan vecka måste ogrässkyffel och kratta fram, ogräset skyfflas och sedan nogsamt krattas bort. 
Bra styrketräning ;-)


Visst är det snyggt med våra ljusgrå trappor? 
Men hur snygga är de efter askregn, pollen och regn? Inte alls!


Skurborste, en hink ljummet vatten och några droppar Yes.


Många hinkar sköljvatten och ett par timmar senare är trapporna ljusgråa igen :-)

Eftersom växthuset fortfarande ligger i högar fick ett par av citrusträden flytta från altanen till entrétrappan.


Sen måste jag ju bara visa krukorna med palettblad och muehlenbeckia, skulle väl kanske ha torkat av dem innan, men nåt ska jag väl göra i morrn ;-)


Maken fortsätter oförtrutet med sånt som syns, en hel del stengolv växte fram igår morse. Jodå, han gick upp före sju och la sten :o


Växthuset går från aluminiumpinnen (längst bort i stenläggningen) fram till betongkanten hitom dörren. I gruset, mellan betongklumpen och betongkanten, ska det läggas likadana byastenar.

Måndag, en helmulen måndag och jag bara väntar på regnet. Meteorologerna har lovat regn, vi får väl se om deras löften hålls.

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan <3

3 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Ja du, tänk vad man håller på och fixar med det som inte syns. Fast det är ju en del av charmen med att ha en trädgård. Många gånger när det blir lite mycket sånt så skriker jag rätt ut att jag vill flytta till lägenhet, men ångrar mig snabbt. Kraaaam Pia

Susie på Stjärnarve... sa...

Det konstiga är att sånt där som "inte syns" det ser vi som bor i trädgården desto mer! Man kan inte låta bli att reta sig på det och måste därför hela tiden hålla på. Fast numera orkar jag inte lika mycket, så det börjar bli lite "runt i hörnorna"!!
KRAM/Susie

Susie på Stjärnarve... sa...

Skrev visst fel adress till min blogg på förra inlägget. Sorry!
Susie