torsdag 7 mars 2019

Uppdaterad träningskompis


Jag har skaffat mig en uppdaterad träningskompis :-)
Jag skaffade mitt första aktivitetsarmband för över fem år sen, ett enkelt som räknade steg och höll lite koll på att man var aktiv och hur man sov. Jag bytte ungefär var tionde månad, på garanti då :o

För två år sen uppgraderade jag till en pulsklocka, lite mer avancerad. Men glaset sprack, av sig själv för några veckor sedan och jag insåg att den inte var speciellt smart att träna med längre.
Alla armbanden har varit från samma tillverkare, men nu måste jag säga att jag ledsnat på deras dåliga kvalitet.

Jag har med andra ord bytt till en annan tillverkare, Polar (A370) fick det bli på sonens inrådan. Det finns pulsklockor från Polar med mycket bättre testfakta, men de är alldeles för stora för mina smala handleder. Jag ska ju ändå kunna börja på dem ;-)


Som de flesta pulsklockor på marknaden är de givetvis kompatibla till både android och iphone.


En ganska normal arbetsdag, utan alltför många möten blir det mellan 5000 och 6000 steg, är det många möten däremot runt omkring vår anläggning kan det bli det dubbla.
Motion på arbetstid :-)


Jag är riktigt spänd på att se skillnaden mellan resultaten på de bägge pulsklockorna. 
Enligt tester ska min gamla pulsklocka (FitBit Charge 2) vara mer prisvärd, men det vete tusan när kvaliteten är som den är.

Jag rapporterar väl om någon månad eller så, när jag fått använda den lite och kommit igång att använda de olika träningsfunktionerna.

Efter en vecka med både snö och regn kändes den lilla stunden solen tittade fram på eftermiddagen som en gåva. Njöt i fulla drag den kvarten det tog att köra hem :-)

Nu tror jag bestämt att det är hög tid att skala lite potatis.
Ha en härlig fortsättning på resten av veckan <3

Inga kommentarer: