lördag 5 januari 2019

Efter storm kommer sol


I torsdags packade vi bilen full med sonens prylar för att köra honom tillbaka till Halmstad, jullovet är över och studierna rivstartar på måndag.

Vi körde över Helsingborg för att få lite omväxling, att vi sen hade hittat ett fik i WG kan ses som den stora anledningen ;-)


Jag älskar hantverksbagerier!!


Det kisande sällskapet för dagen ;-)


Eftersom vi kom i sen lunchtid startade vi med varsin varm macka på levainbröd och lagrad ost. Jag tog en vegetarisk med champinjoner och spenat medan maken och sonen tog lite rökt fläsksida i sina.


Maken gick bananas i fikadisken, en av varje :o
Godast för dagen var toscan och den naturella croissanten.

När vi var mätta fortsatte vi upp mot Halmstad och fastnade givetvis i bilköerna efter en lastbilsincident :o Men vi blev inte senare än att vi hann både en tur på stan och tvättiden i den gemensamma tvättstugan.


När maken och jag körde hemåt i går, tog vi en lite omväg. Vi körde ner till stenbrotten i Grötvik.
Vilken kontrast till det man förknippar med Halmstad, idel sten.


Stranden är uppbyggd av resterna från stenbrotten och stenhuggerierna.


De nästintill lodräta väggarna är imponerande, den röda färgen kommer från den helt unika stenarten Söndrumssten en unik sort av gnejs. Stenen har använts över hela världen, bland annat som gatsten.

Som djupast är "bassängen" 11 meter och har blivit populär att klippdyka i, vilket inte är att rekommendera då flera personer omkommit genom åren.


Vi lät det avkopplande ljudet från vågornas slag mot stenstranden skölja över oss en stund i solskenet innan vi åter vände bilens front mot Vissefjärda igen.
Vi kan konstatera att Prins Bertils stig ska vi gå i sin helhet om det blir någon riktigt fin och solig dag kommande vår/sommar.


Den här sista helgen av julledighet låter vi gå åt till att ladda om knoppen för återgång till vardag igen, det är ju dags på måndag att ställa klockorna på strax efter fem :o

Ha en härlig fortsättning på helgen <3

Inga kommentarer: