måndag 16 september 2013
Österlen, part II ........
........... en vacker matsal på en glasveranda. Levande ljus, färska blommor och fyra rätter, från en fast meny. Till det vin från en lika fast vinmeny.
Allra först en amuse, en starter på färskost räkor dill och forellrom.
Förrätten med pilgrimsmusslor, blomkålspuré, rökt rom och ruccolaolja. Varmrätten med kalvytterfilé, rödvinssky, morotspuré och tomatsymfoni.
Sen följde ljuvliga ostar från Vilhelmsdals gårdsmejeri tillsammans med fikonmarmelad och till sist dessert (jordgubbspannacotta, blåbärskaka, och hallonmousse).
Jag kan lova att vi var både mätta och trötta när vi drog oss tillbaka till vårt rum.
Söndagen väckte oss med ett lätt regn som under frukosten gick över till ett kraftigare sådant.
Våra utflyktsmål modifierades något men var minst lika härliga. Vem kan låta bli att njuta av Österlen?
Skördetiderna närmar sig och på Österlen är det givetvis äpplen och päron som står i fokus. Mer om det i morgon.
Ha en skön måndag. Tjingeling ♥
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar