........ gårdagens persikoskörd räckte till två pajer, söndagsfika till oss ;D
Jag skalad persikorna och lät den sen sjuda i sockerlag tillsammans med en snittad vaniljstång tills de var mjuka. När de svalnat delade jag dem och tog bort kärnan.
Till pajdegen blandade jag 3 dl vetemjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver och 150 gr smör. Tryckte ut pajedegen i en form och gräddade i 10 minuter.
Jag la i de klyftade persikorna och hällde över en äggstanning gjord av 1 ägg, 0,5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 2 dl smetana. Sen gräddade jag pajen i ca 25 minuter till den fått fin färg och hade "stannat".
Efter gårdagens regn, passar vi i dag på att njuta av hösten. Sonen ska skjutsas till tågbussen och vi andra ska till svärföräldrarna på middag.
Ha en härlig söndag. Tjingeling ♥
1 kommentar:
Så fina persikor du fått och efterrätten låter gudomligt god! Undrar om det finns något kvar...
Dina höstarrangemang på trapporna från förra året är så fina!
De stora krukorna med vit ljung tycker jag också är så fint välkomnande.
Fläderbären brukar jag göra marmelad av men jag har även sett ett recept som blir som kapris, var jag nu lagt det. Skulle varit roligt att pröva något annat. Annars blir det fågelmat!
Ha en fortsatt fin söndag!
Kramar
Cia
Skicka en kommentar