torsdag 27 september 2012

Höstrusk utanför, ljust inne ......


....... hua, idag blir vi verkligen påminda om vilken årstid det är :o Regnet öser ner och vi tänder brasa och levande ljus. Fabriken har verkligen ett passande tema för dagen, belysning.

Barbordet i köket lyser vi upp med en underbar hiss-plåtlampa från Ölands Byggnadsvårdsbutik.
Under kryddhyllan har vi satt en liten ljusramp med ledlampor för att lysa upp den lilla arbetsytan bredvid assistenten.


Arbetsytan på den lilla köksön lyser vi upp med spotlights. Gamla avklädda skärmar som försetts med textilsladd.


Lika nakna lampor har vår trearmade 40-talslampa i vardagsrummet. Det är faktiskt originalskärmarna som fått sig en omgång av sax och svart färg. De stora lampgloberna hittade vi till ett bra pris hos Clas Olsson.


 Min arbetshörna i vardagsrummet har fått sig en arbetslampa från Ikea. Lite levande ljus höjer stämningen rejält.


Vi har högt i tak, vilket gör att våra taklampor är liiite svåra att fota. Det här är vår underbara hall-lampa som kommer från svärföräldrarnas sommarstuga. Perfekt ljus i den stora hallen.


Till sist hamnade vi visst i sovrummet, här har vi ännu ingen taklampa utan vi får nöja oss med våra läslampor från Ikea. Den dagen vi renoverar här inne blir det till att ta tag i belysningen här inne.

Om ni vill ha fler tips på hur ni ljusar upp tillvaron besök då övriga fabrikörer i fabriken.
Ha en härlig torsdag. Tjingeling ♥

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Gillar din armatur från svärföräldrarna. Härliga ljusbilder från dug. Kraaaam Pia

Annelie sa...

Mycket fina bilder på lampor, jag har svårt att hitta bra belysning för att få till en härligt och stämningsfullt ljus, men fick lite bra tips här på din blogg. Ha en bra kväll!