söndag 12 augusti 2012

Årets allra första ........


...... har man en veckas semester tillsammans gäller det att njuta in i det sista, liksom dra ut på vartenda andetag, varje sekund. Vi har haft ytterligare en dag med fina minnen att stoppa ner i sommarpacksäcken.

Kan ni tänka er, vi hittade årets första björnbär :o Inte många, men tillräckligt för en paj. Givetvis ute på stenhällarna i skärgården, som effektivt dragit till sig den lilla värmen som varit i sommar.


Kommer med ett litet utflyktstips, igen ;)
Torhamnsudde, naturreservat och fågelstation och Sveriges fastlands yttersta spets mot sydost. Helt underbar natur, ett fantastiskt ljus och givetvis havsdoft ;)
Här finns även betande fyrbenta vänner för att hålla vegetationen i schack.


Jag rekommenderar att ta med kikare eller kamera med tele och stativ ;o Jaaa, inte för att få syn på de fyrbenta men väl för att lättare få syn på de bevingade vännerna.


Kan erkänna att mitt tele inte tillåter mig att komma så nära som jag skulle vilja.


Tyvärr håller flyttfåglarna på att samla ihop sig, övningsflyga lite, inför den långa flytten till varmare länder :(


Jag, som inte flyttar för att det blir kallare, passar på att njuta av att uppleva nuet, samla på fina sommarminnen och bara va!


Att bara va, innebär bland annat att göra den första björnbärspajen på färska, nyplockade bär. Här den enklaste varianten:
Gör en pajdeg i matberedaren av 2,5 dl vetemjöl, 0,5 dl florsocker och 150 g smör. Tryck ut den i pajformen och häll i bären. Blanda sedan 2 dl smetana (creme fraiche), 0,5 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker och 1 ägg. Häll blandningen över bären och grädda pajen i 200 grader i 30 minuter. Servera den avsvalnad med vispad grädde eller som den är.

Ha en helt underbar avslutning på söndagen.Tjingeling ♥

Inga kommentarer: