fredag 6 juli 2012
Sommar på burk .....
........jordgubbssylt smakar sommar, sommar på burk.
15 liter jordgubbar förvandlades på fem timmar till massor av godis.
Sylt till frukostfil, plättar, ostkaka, ja faktiskt vad som helst. Enkelt är det också!
2 kilo jordgubbar skurna i mindre bitar, blandas med 1,5 kg syltsocker. Kokas upp under omrörning och kokas i tre minuter. Skumma och häll på rena burkar.
Lite blev det kvar att frossa på, jordgubbsmousse och marinerade jordgubbar blir det till efterrätt ikväll. Nu är det dags för grillen :D
Ha en underbar avslutning på fredagskvällen. Tjingeling ♥
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
vad härligt och gott det ser ut. Tänkte just idag på vägen hem att man borde köpa lite bär och frysa in till vintern och koka lite sylt.. Kram Pia
Det luktar säkert ljuvligt hos dig, och vilken lycka sen att ha jordgubbssylt i förrådet!
Mousse och marinerade gubbar, nu tycker jag du frestar mig hårt...
Önskar dig en fin fredag kväll!
Kramar Cia
Så härligt med jordgubbar! Ja det är nog gott till vad som helst.
Ha en fin helg,
Carina
Skicka en kommentar