lördag 21 oktober 2017

Ätbar inredning


Inreda med naturens egna färger är faktiskt ganska enkelt, om man tar ätbar inredning ;-)

Vår älskade kryddhylla har ni ju sett många, många gånger. Skepporna är fyllda med kryddor och annat ätbart som används, om inte dagligen, så varje vecka.

Ovanpå förvaras kaffe och te, vi är ju stoora tedrickare i familjen.


Bakbänken används flera gånger i veckan, någon i familjen använder ju bakning som terapi ;-)


Nära till hands i köksfönstret förvaras våra torkade baljväxter och lite quinoa.
Baljväxterna är samtliga odlade på Öland, en av Ölands viktigaste produkter.  Från höger ; gulärt till traditionell ärtsoppa, gråärt till falafel, vegoburgare och annat spännande, grönärt till grön ärtsoppa. Därefter följer bönorna som vi använder till grytor, sallader och annat godis :-)


 Sen händer det att en och annan lök- eller chilifläta kan hamna i fönstret tillsammans med bakredskap och ravioliform.

Dags att ta tag i den här lördagen!
Ha en härlig fortsättning på helgen. Tjingeling

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Åhh så härligt glad man blir av att se ditt kök. Det går inte att ta miste på ditt intresse för matlagning och bakning. Kraaaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Ja nog känner man av ditt intresse för mat & bak där i köket :)
Ha den bästa av lördagkvällar nu...
Kram från Titti