onsdag 26 april 2017

Köksträdgård, trädgårdens lyx


Med hänsyn till vädret de senaste veckorna, är jag förvånad över att något vill växa över huvud taget. Men vi kan väl ta oss en titt i salladslådan?


Det syns ganska tydligt vilka frön som velat gro och de som inte vill vara med. De får en vecka till på sig, sen blir det nysådd i de tomma rutorna.


Även utanför lådorna växer det. Lite ogräs och en hel del sparris :-)


Går vi lite längre ut ändå, utanför den stängslade delen, så har även rabarbern kommit en bit. Jag ångrar nu att jag inte drev glasrabarber, men det får bli en note-to-self till nästa år. 


Har funderat lite på vad som sås härnäst, tänker mig basilika i växthuset, plocksallad och ruccola i salladslådan, förodling av luktärt, blomsterböna och mangold.
Har även kollat in lite pluggplantor av chili, men har inte riktigt bestämt mig. Jag har ju trots allt en trogen lokal leverantör. Han har inte alla sorter men många nog ;-)


Avslutar med en glimt av en av de röda gullvivorna, de fanns på tomten när vi flyttade hit och de flyttar runt hej vilt helt på egen hand. Nu har ett gäng bestämt sig för att inne i bokhäcken är ett jättebra ställe att växa på :o 
Som ni ser är boklöven på god väg och sen syns inte gullvivorna längre.

Ha en fin fortsättning på resten av veckan. Tjingeling

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Åhh ni är på gång med trädgårdslandet. Vad mysigt och roligt. Här väntar vi på den där förbenade värmen som verkar ha försovit sig. Härlig höjd på odlingslådorna. Kraaaam Pia