onsdag 12 april 2017

Ogräs, primörer eller delikatesser


Barfotamöte i sommargräs är inte jättetrevligt, men med handskar och sax nu på våren då minsann är brännässlorna uppskattade :-)

Jag vårdar numera mina nässelbestånd, klipper toppar med jämna mellanrum och försöker få så lång skörd som möjligt. Så här tidigt på våren händer det att jag blandar upp skörden med späda kirskålsblad.

Jag använder de gröna näringsrika primörerna till både pajer, soppa, sallad, pesto, i bröd och torkar.


Härom kvällen fick det bli en härligt skummig soppa på nässlor, ramslök och jordärtskockor, recept på den soppan finns HÄR.
Är du intresserad av mer inspiration finns det HÄR.

I går firade vi makens födelsedag, i kväll är tanken att handla och förbereda lite mat till påskhelgen. 
I morgon laddar vi med smörgåstårta innan jag och dottern tar kvastarna till Blåkulla. Håller tummarna för att det blir bra flygväder och inte alltför mycket motvind.

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan. Kram ❤️

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Ha Ha! Du är rolig du. Jag borde lära mig att använda det som finns i trädgården. Det är ju typ Gratis.. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Jag har haft torkade brännässlor på gröten hela vintern och har hållit mig hyfsat kry! Men gott smakar de inte :) Ska testa färska i paj nu tänkte jag...
Ja håll i kvasten ordentligt och ha en kul helg på ön hi hi! Jag kanske också dyker upp :)
GLAD PÅSK från Titti