14 kilo underbar, ekologisk vitkål räcker ganska långt ;-)
I fredags hämtade vi vitkålen, helt nyskördad, på Hällasjömåla gård, som ligger nästgårds.
Sen har det idogt jobbats på vill jag lova.
Fyra burkar med totalt 12 kg surkål. Nio kilo enligt vårt traditionella recept med chili och kummin (finns HÄR) och tre kilo där vi bytte chili mot enbär.
Nu ska de stå och jäsa ett par dagar till i rumstemperatur och sen ner två veckor i matkällaren. Efter avsmakning byter vi burkar och avstannar jäsningen i kylskåpet.
De två sista kilona vitkål gick åt till kåldolmar, alltså hur gott är inte det?
Torsdag och det är dags för veckostädning :-)
Ha en fin fortsättning på veckan <3
1 kommentar:
Oj! Jag älskar surkål! Säkert lätt att göra själv men jag köper den öländska med chili...
Kåldolmar är inte dumt det heller. Mums! Som vanligt mycket gott hos dig!
Kram från Titti
Skicka en kommentar