måndag 9 augusti 2021

Det är mycket på gång


Årets renoveringsprojekt (fönstren) har som vanligt slutat att vara ett, eftersom vi ändå inte kan lämna huset måste man ju göra annat medan färgen torkar ;-)

Ytterdörren är egentligen ett projekt från hallrenoveringen som aldrig blev klar pga att det var för kallt för att hålla dörrarna öppna hela torkningstiden.


Nu är det istället perfekt färgtorkarväder, bara att öppna upp på vid gavel och måla :-)


Det inre dörrfodret har fått sig tre strykningar med vitt och betraktas som klart (ser ojämnt ut på bilderna, men i verkligheten är det vitt och fint). Det yttre dörrfodret ska också strykas men med en annan typ av färg för utomhusbruk.

Som synes är det samtidigt dags för de inre dörrbladen.


Bra arbetsfördelning ;-)
Maken spacklar och slipar, jag skrapar och målar :-)


Eftersom det även här är lite väntetid i form av torkning passar jag på att testar hur det är att renovera trappräcken. Började med två meter för att se hur det fungerar att skrapa, stålborsta, tvätta och stryka färg. Går det att komma åt överallt? Når man med en enda sorts pensel?

Kan säga att det kommer gå galant så länge det är nåbart från marken, när det kommer till kökstrappan och balkongen får jag nog ta fram min akrobatiska ådra (hi, hi, hi...)
 

Måste erkänna att jag just nu är slut som artist och njuter av min luktärtsbukett med en sval öl. Snart dags att plocka ihop en västkustsallad så vi får lite i magen också :-)

Måndag och vi målar lite överallt just nu.

Måndag och vi har precis påbörjat vår tredje semestervecka :-)

Ha en underbart fortsättning på veckan<3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Ni är så flitiga och kämpar på hela tiden. Men fint blir det. Kraaam Pia