torsdag 24 september 2020

Indiansommar och ärtmjölsfoccacia


Vilka underbara dagar vi har haft, rena indiansommaren :-)
Även om det är disigt, snudd på dimmigt, på morgnarna har det rett upp sig och blivit helt ljuvliga dagar. Sommartemperaturer rent av, i alla fall mitt på dagen. Med mörkret smyger den kalla luften på igen och med den diset.

Direkt efter jobbet satte jag en foccaciadeg, delvis med lokala produkter. Ärtmjöl från Isgärde kvarn och kallpressad rapsolja från Öland.


 Med ärtmjölet får degen en grönaktig ton och en härligt nötig smak, lite åt det söta hållet.
Även ovanpå blev det den öländska oljan, basilika, rosmarin och tomater från trädgården som sedan toppades med havssalt.

Receptet dyker upp på bak- och matbloggen vad det lider.

Torsdag och vi har återigen haft ett fantastiskt väder.
Torsdag och en efterlängtat fredag står i startgroparna.
Ha en härlig fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: