tisdag 6 augusti 2013

Nu går det fort .......


....... i det lilla växthuset ;) Vis av erfarenhet från tidigare år, huserar här bara chili i år. Inte är det många heller - men de ger mycket frukt :o (här står jag i dörren från tvättstugan)


Den allra mildaste är en "grekisk paprika" som smakar just som en paprika med är pepprig i eftersmaken. Den ska bli röd som mogen.


Bulgarian carrot - ungefär som jalapeño - ganska mild, mest införskaffad för sin färg ;) kommer att bli snygg i inläggningar :o


Smaker från Karibien i Caribbean Antillais kommer att bli spännande och relativt heta - men det tar ett tag till innan de blir röda.


Trinidad Scorpion är vi lite oroliga för - den var för något år sedan världens starkaste chili, men nu finns det hetare - phuiiii, vilken tur! Men jag tro att det kommer att råda viss försiktighet inför användandet (skyddsglasögon, handskar och andningsmask??)


Det här en en riktig "dark horse" för vi har ingen aning om vad det är - enligt etiketten är den "rund gul" och köpt för att kunna fyllas med ost. Nu tror vi snarare att den kommer att bli gul och HET! (en lärdom från tidigare år).


Mer än så här är det inte i växthuset i år jag har en chili till på vänster sidan och två på höger, totalt sju stycken 10-liters krukor in alles (här står jag i dörren ut till "medelhavsträdgården" med tvättstugedörren längst ner).


Utanför växthuset blommar oregano i allsköns färger och drar till sig bevingade besökare i mängder.

Ha nu en alldeles särdeles härlig avslutning på tisdagskvällen. Tjingeling ♥

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Heta smaker os dig. Jag ar en orangefärgad chili fast vet inte vad den heter. Kraaam Pia