torsdag 18 oktober 2012

Pysselstuga ........


...... är det väldigt sällan hos oss numera. Annat var det när barnen var små!! 
Numera handlar pyssel mer om matlagning och bakning men också handarbete, virkning, stickning, broderi eller som här .........


.... fastna i symaskinens våld :o Jodå, det händer att jag syr både kuddar, gardiner, kläder och annat smått och gott. Men det är inte ofta!


Det händer också att jag tar tag i en målarpensel och fräschar upp några härliga fynd med ny färg. Klär om en stol eller två eller många, klär om en fåtölj eller så. Men det händer inte heller så ofta :o


Men när hösten tränger på och det blir kallare ute, finns det något jag MÅSTE pyssla till, med hjälp av skogens härliga fynd, mossa, lingonris, lummer, blåbärsris........



...... inför stundande vinter och advent måste ju kransar formas till våra dörrar. Stora mosshjärtan till dubbeldörrarna vid stora entrén. Mindre kransar och hjärtan av lingon- och blåbärsris har jag både här och där inomhus, vi har ju många dörrar ;)


Med kraftig ståltråd, floristtejp,myrtentråd och en korg blandat från skogen kommer man väldigt långt. Det är dessutom himla avkopplande både att plocka riset och att binda kransarna.

Titta gärna in till de övriga fabrikörerna HÄR och se vad de tar för sig när de gör-det-själv. Ha en underbar torsdag. Tjingeling ♥

8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Härligt att ta vara på det som är gratis i naturen fint blir det också. Kram Pia

Ninette sa...

oj, jag hade inte tänkt på att man redan kan göra lingonriskransar och sånt, men såklart kan man det! har ett par tomma dörrar som skulle vilja ha lite nya kransar, måste se om jag kan ta mej till skogen nåstans. Tack för tipset!

Unknown sa...

Ja en riskrans måste jag ju göra, tack för tipset, det är ju så fint!

Ha en fin dag,
kram Catta

Johanna sa...

Tack för tipset, kanske provar jag på det nu i höst.

Stina sa...

Du kan du och fint blir det.:-) Kram

Karla sa...

Hej! Jag fick verkligen lust att fixa lingon-kransar när jag såg dina bilder!
ha en bra dag,Karla.

G:a Affären sa...

Undrar om vi har ett behov att samla in lite av naturen inför vintern. Nu kommer kottar, grenar, mossa och annat med hem efter skogspromenaderna. Dina lingonkransar är så söta!
Kramar
Cia

Anna sa...

Så mycket fint du visar! Det är ju så roligt att fixa, pyssla och gör iordning! Extra härligt och inspirerande tema denna vecka!

Hälsningar
Anna