måndag 19 mars 2012

Mera vårtecken .....


........ trots att helgen inte bjöd på det bästa vädret, har vi i alla fall tillbringat lite tid i trädgården. Räfsat löv, klippt buskar, städat bort höstens perenner och fjolårs gräset.
Långt inne i syrenhäcken har den första blåsippan tittat fram. Lite blyg, försynt och frusen.


Vårtecken av det ätbara slaget börjar också titta fram, här i form av rabarber ......


........ och här i form av den första knoppen på persikoträdet.


Avslutar med min lilla "scillarabatt" ;D rymlingar som tycker att grusgången är mycket mysigare. Fler vårtecken från vårt avlånga land hittar du hos Humlebacken.

Jag är alldeles överväldigad av alla nya besökare som hittat till mig, några av er har också valt att bli följare och lämnar rara kommentarer.  Jag blir så glad och hoppas att ni känner er välkomna.

Ha en underbar måndag. Tjingeling

5 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Men, vilka vårtecken! Så långt har säsongen inte kommit vid mitt sommarhus i det inre av Roslagen, men snart så... Även om det snöar i Stockholm idag ):

Elle sa...

Jag kan inte minnas att jag hittat blåsippor här. Minns att jag som barn blev hellycklig när jag hittade en.
Ha en skön vecka!
Kram Elle

Caroline sa...

Fina vårtecken hos dig, gillar din scillarabatt!

/Caroline

4U2 sa...

Scilla ... det blir en fin konstrast mot gruset!

Eva Linnea sa...

Eftersom jag bor på deltid i Småland är det extra roligt att titta på vårtecknen där. Själv rapporterar jag vårtecken från Stockholm/Uppland (Häxor&Änglar). Om mitt hus och min trädgård bloggar jag på "Villa Linnea - min värld i Nöbbele". Gå in och ta en titt! Vårhälsningar från Eva Linnea (som just nu sitter på tåget ner till Växjö)