måndag 28 juni 2010

Kakor fulla av energi ........

........ en av sorterna från gårdagens kakbak. Småsega havrekakor, med valnötter, tranbär, smaksatta med vanilj och kanel. Riktigt mumsiga, receptet hittade jag i "Två systrars söta".
.
Nybryggt kaffe på nymalda bönor, Zoega Forza, just nu det absolut godaste kaffet. Förresten kladdkakekexen från Göteborgs, är inte så dumma om man inte hinner/orkar baka själv ;-)
.
Hua, jag är så fruktansvärt trött idag! Så trött att tårarna stått högt i ögonen hela dagen.
Det har nog varit för mycket ett bra tag nu! Skulle verkligen behöva semester - men tyvärr dröjer det. Två hela veckors jobb på hemmaplan plus ytterligare en vecka, men då i Baltimore/USA. Tre lååånga veckor - sen får jag hela två veckor sammanhängande. :-(
.
Men herregud! Jag har ju ett jobb jag får och kan gå till!
.
När jag kom hem från jobbet var det väldigt ledset och varmt i växthuset, det hjälper inte att jag häller på kannvis på morgonen. Så i kväll har jag satt ut den "automatiska" bevattningen, en slags timer man sätter på slangen och sen kopplar på droppbevattning, den täcker det mesta i växthuset och de krukade växterna på uteplatsen. Hoppas att de kan rädda växterna från att torka ut den här närmaste veckan.
.
Ha de gott i kväll. Tjingeling

2 kommentarer:

Godastunder-tokigaidéer sa...

Låter som det är fler än jag som längtar till semestern......jag känner mig som barnen när jag räknar ner dagarna jag har kvar till ledighet.
Ha det gott
Kram Anna

Elle sa...

Lite kakor med energi skulle man behöva...*ler* Jag undrar ibland om ungarna äter såna energigivande saker...de verkar ju aldrig bli trötta!

Fina sommarbilder du bjudit på, med typisk svensk sjö. När jag såg brobilden tänkte jag genast på Monet...vilket du sen även nämnde!!

Här är det värmebölja...jag smälter bort...
Ha en fortsatt bra vecka!
Kram Elle