onsdag 16 september 2020

Jos och mos


Nu gäller det att vara snabb, snabb om man ska rädda äpplena från att bli fallfrukt. Visserligen är stora delar av den tidiga frukten både maskäten och full av rönnbärsmal, men de lite senare verkar ha klarat sig bättre. Det tråkiga är att kajorna ger sig på även äpplen :o Jag begriper mig inte på de olater  som kajorna lagt sig till med i just Vissefjärda?

Nu plockar vi upp den fina fallfrukten och slänger ner i råsaftcentrifugen till äppeljuice, andra hamnar i kastrullen tillsammans med lite socker, kanel och vanilj till frukostkompott.
Jag kan verkligen rekommendera att juica äpplen, så gott och det känns bra att ta till vara på frukten som annars hamnar i komposten.
Kompotten hamnar som sagt i frukostfilen eller ovan på "over night oat" (alltså hur gott).

De finaste äpplena plocka vi ner, ett och ett, lägger i korgar i matkällaren. Perfekt att ha med till jobbet som mellanmål :-)

Onsdag och värmen håller i sig även om det börjat blåsa och ställer om sig.
Onsdag och jag har plockat äpple, på tå med äppelplockaren.

Ha en härlig fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Gott med äppeljuice. Med våra alla 20 st. äpplen så blir det inget av med det. Ha Ha! Men grannen har massor :-) Kraam Pia