onsdag 15 juli 2015

Spara en doft av högsommar


Vore det inte helt underbart att bara ta doften av solmogna smultron, lavendel och rosor - konservera den och ta fram när vintern blir som mörkast?

Jag gör i alla fall ett tappert försök, buketter med lavendel hängs på tork och rosenblad sprids ut i skålar.
Lavendeln vill jag hänga i garderoberna och skapa lite av den där mormorsdoften, mormorsdoften med lavendel och nymanglade lakan.


I går blev det en stärkande nio-hålsrunda direkt efter jobbet, den ultimata avkopplingen. Det går nämligen inte att spela och tänka på jobb samtidigt ;-)

En och en halv vecka kvar att jobba! Snart har även jag semester, en välförtjänt sådan. Jag roar mig med att googla efter trevliga platser och skriver små notisar med vad jag vill göra under ledigheten. 

Ha en underbar kväll och njut av nuet. Tjingeling

4 kommentarer:

Hem ljuva hem sa...

Klokt av dig! Jag sniffar i mig rosdofterna så ofta jag kan mellan skurarna. Kraaaam Pia

Meta sa...

Ja du det är underbart att spara dofter och blommor till vintern det behövs då. Låter härligt med all planering till semestern. Jag vet vad vi gör i sommar så det är inte mycket att planera.
Ha det gott tills veckan är slut
Kram Meta

HWIT BLOGG sa...

Skönt med en golfrunda...och skönt att hitta sina frizoner från jobbet om man säger så!
Önskar dig en skön helg nu!
Kram,
Titti

Rost och rädisor sa...

Vilken lyx att kunna plocka egna lavendelbuketter och torka rosenblad. Rosor finnes i och för sig här men lavendeln har jag ingen tumme med. Tänker dock inte ge mig. Nästa plan är att använda fröplantor av bekant och sätta i gruset.
Det där med stärkande golfrunda har jag ingen erfarenhet av. Tycker ogräsrensning rensar skallen bra.
Svårt att fatta att det bara är halva sommaren kvar och andra gänget går på semester. Håller tummerna för en jäääättelång och skön höst så småningom som avrundning.
Sommarkram
Anette