måndag 13 juli 2015

Förberedd för semester


Även om det nästan är två veckor kvar till semester, har jag börjat fundera på vad jag vill göra. Utöver sol, golf och bad, står trädgårdsarbete högt på listan. Jodå det finns inomhusarbete också, om vädrets makter fortsätter trilskas :-)


Den bohemiskt lummiga ingången till vår medelhavsträdgård ska städas av lite, men samtidigt bli lummigare. Ännu mer rosor ska planteras mellan gräsmattan och stensättningen.
Jag tror dessutom att valnötsträdet ska få sig en omgång med sekatören.


Turen till Kalmar i går var fruktsam ;-) Ännu ett fikonträd halkade med in i bilen på ett bananskal :o Det är faktiskt en annan sort än det trädet vi har innan, tyvärr var det sortlöst men jag misstänker turkisk brun.


Ytterligare en rosmarin kom också med hem, mest för att de gamla måste klippas ner riktigt hårt, men också för att den hade så häftigt växtsätt :-)


Blir man inte glad, så säg? Det älskade limeträdet bär både ordentligt med frukt och blommar för fullt. Starkt av ett träd som faktiskt var helt kalklippt förra året på grund av kraftiga sköldlössangrepp.

Bilderna lurar ert allt lite grann, tog dem i går när vi hade väder. I dag har det varit en helt annan typ av väder med sisådär 25-30 mm blött ovanifrån :o 

Ha en härlig kväll. Tjingeling 

2 kommentarer:

Meta sa...

Undrar om inte din rosmarin är en som kryper om du sätter den på marken. Hade en sån i förra sommaren.Ja jag får hålla hårt i plånboken när jag är ute, för inga mer växter får komma hit nu i sommar.(om jag kan stå emot)Måste vänta till nästa vår.
Har du lust och tid så är ni välkommen till kolonin på semestern.
Ha det gott
Kram Meta

Hem ljuva hem sa...

Åhh vad härligt med medelhavsväxter. Det kan räcka med regn nu tycker jag. Kraaam Pia