torsdag 15 maj 2014

Bord, duka dig .......


...... när vi äter är det viktigt att maten smakar bra, men jag tycker det är minst lika viktigt med ett fint bord, där det syns att man lagt ner lite tanke, energi och kärlek.
Nu varierar jag väl inte glas och porslin så där jättemycket, men ändå. Jag kör på det ärvda, kompletterar med lite loppat, lite fyndat och glas från våra Småländska glasbruk.
Förra veckan dukades det för skaldjur följt av ostpaj med sparris. Jag blandar gärna nytt och gammalt, med betoning på gammal vintage.


Backar vi tillbaka till påsken, var det gamla örngott vid varje kuvert, lite mer färg på porslinet, lite andra glas och bestick. Någon dekoration från naturen tycker jag är viktig, till påsk blev det blommor vid varje kuvert och en bukett tulpaner mitt på bordet.


Backar vi ännu längre tillbaka i högtiderna har vi julens dukning, kökshanddukar vid varje kuvert, lite lärk och massor av levande ljus.


För vårens dukningar, både inomhus och utomhus, har det införskaffats lite violer som jag lindat in i vaxat papper innan jag ställt dem i en gammal grön kryddskeppa.


Några "nya" bestick har också dykt upp, som kommer att få agera vid dukningar och som rekvisita.

Jag är på resande fot och försöker att komma åt att länka upp på rätt sätt till Fabrikens tema HÄR

Ha en underbar torsdag. Tjingeling ♥

6 kommentarer:

Den där Victoria sa...

Så fint och kökshandukar är ju toppen att ha som servett eller underlägg.

Lina sa...

Vilka väldigt vackra dukningar. Vid ett sånt bord hade jag stortrivts!

Maj sa...

Jättefina dukningar! Detta med örngott var trevligt och nytt för mig. /M

Pia Gustafsson sa...

Toppenbra tips på underlägg och servetter. Kraaam Pia

HWIT BLOGG sa...

Så fina dukningar du gjort! Jag är inte så bra på det där...måste bättra mig för det är ju så roligt att "äta vackert"!
Önskar dig en skön kväll...
Kram,
Titti

Fröken Dill sa...

Vackra dukningar! Det vårligt ljusgröna känns helt rätt just nu.
Glad fredag önskar fröken Dill