söndag 11 mars 2012

Söndagssysslor i köket ......


........ brukar för det mesta bli bak av olika slag. I dag fick det bli matbröd av det lite nyttigare slaget. Överst ligger ett surdegsbröd bakat på dinkel och vete, massor av nyttiga frön ingår och sötat med honung. Jäst i korg och gräddat på stenskiva.
Bröden under är surdegsbröd bakat på grovt rågmjöl, hela dinkelkorn och vete även här sötat med honung, runt om bröden är det boveteflingor.


Bröd bakat på surdeg (alltså ingen jäst) ger ett lite kompaktare bröd, men med stora härliga jäsbubblor i brödet.


Passade på att baka lite bakelser också, när jag ändå var fast i köket. En bakelse som faktiskt är jätte bra att ha förberedd i frysen. En botten av nötmaräng som gräddas direkt i aluminiumformar. När det kallnat lägger man på en ägg-smör-kräm. Det är här man kan välja att slänga ner dem i frysen. Annars dekorerar man dem med lite spritsad grädde före servering.


Nu vankas det middag! Ha en underbar söndagskväll. Tjingeling

1 kommentar:

Pia Gustafsson sa...

Det såg verkligen gott ut. Duktiga du!