fredag 12 februari 2010

Äntligen.........

I dag har jag slagit till! En Canon EOS 500D blev det.
Jag tillhör den generationen som hade förmånen att kunna välja ämnet foto i högstadiet. Under tre år fotade och framkallade jag mängder av bilder tillsammans med kompisar och handledare.
.
Under gymnasietiden blev jag tvungen att lämna in för framkallning, även om jag gjorde bilderna själv. Helt plötsligt blev det en ganska dyr hobby och kameran hamnade på hyllan.
.
När jag träffade min nuvarande make fotade han dia, och fotona gav en helt annan upplevelse. Men den systemkameran åkte undan när vi inte orkade montera diabilderna i ramar längre.
.
Videokameran hade sin tid, men blev snart ersatt av en digital kompaktkamera med riktigt bra optik. Den kameran har vi haft tills nu, varvad med mobilkameror. Till idag! :))
.
Nu ska jag bara träna upp mitt öga igen och lära mig den digitala tekniken, sen får ni se bilder av en helt annan kvalitet.
.
Tjingeling
.
bilden har jag lånat från digitalfotoforalla.se

1 kommentar:

Elle sa...

Gratulerar till ditt inköp! Jag önskar att jag kunde skaffa mig en ordentlig kamera jag med. Är lite dumt med mobilen, även fast den ibland tar överraskande bra närbilder.
Jag önskade mig alltid en "riktig" kamera med objektiv och hela köret, men den drömmen lade jag tyvärr på hyllan - tills nyligen. Mitt intresse för fotografi har väckts upp igen genom bloggandet.
Önskar dig en skön lördagkväll!
Kram Elle