tisdag 10 september 2024

Extra ljus i växthuset


Ja jösses man märker att dagarna snabbt blir kortare och det fattas dagsljus, både för oss människor men också för växterna. Speciellt i växthuset, som delvis är skymt av huset och stora träd.


Eftersom jag gett mig på höst- och vinterodling i växthuset, har jag införskaffat ytterligare tillskottsljus. Den här gången en dubbel som täcker en mycket större yta.


Så snart babyvattenmelonen är skördad ska växterna möbleras om och armaturen svängas om 90 grader. Alla växterna kommer då att stå i det norra hörnet av växthuset och vi kan ändå sitta där.


Tomaterna blommar och har några små tomatämnen redan nu. Det har gått väldigt fort jämfört med tiden det verkar ta på våren.


I andra änden av växthuset har jag placerat den befintliga armaturen, den ska få hjälpa rosmarin- och lagerbuskar att gilla svensk vinter :o Men än så länge står de ute i höstvädret.


Inne inväntar vi de första höstgurkorna! 
I våras fick vi mängder av gurka av samma sort ('Saladin'), men på andra plantor. Nu får vi se hur mycket de här orkar ge innan de ger upp för vintern.

Tisdag och vädret är allt lite mer höstlikt än tidigare.
Ha en fin fortsättning på veckan <3

Inga kommentarer: