torsdag 13 april 2023

Under valnötsträdet


Vilket slit, men tacksamt slit :-)
Nyrensat och nykrattat, det känns så skönt i själen när odlingarna bara ligger och väntar på att tas i bruk. Det enda som fattas är påfyllning av näring, men jag var bara inte sugen på att dyka ner i hönsgödseldoften idag ;-) Men det är ju en dag i morgon också!


Vårt nya persikoträd, till vänster i förgrunden, verkar ha klarat vintern riktigt bra. Ett par torra toppar verkar vara allt, ser med spänning fram mot växtsäsongen.
Två extra pallkragar har tillkommit, längst till höger utan snigeltejp. Vi kom på att vi skulle flytta våra jordärtsskockor, då fick det helt enkelt bli två nya odlingskragar utanför själva köksträdgården.


I anslutning till köksträdgården står rabatterna i full blom. Mycket vårlök är det!


I blomrabatten framför växthuset, där vi har huserat dahlior de senaste åren, blir det sommarblommor och grönsaker blandat. Förra året hittade jag ju en röd-lila grönkål som sniglarna låter bli :-)

Dahliorna, om de överlevt vintern, kommer att få bo i krukor igen. I krukor fick de vara ifred för sniglarna, så därför blir det så igen.

Redan torsdag och trädgården är snart redo för en ny säsong :-)

Ha en finfin fortsättning på veckan <3

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Ja det blir mycket trädgårdsfix nu framöver! Ett persikoträd vore inte dumt alls att ha :)
Kram från Titti

Rosormaskochspik sa...

Vad härligt att äntligen få komma igång med trädgården!Får vänta lite till jag för vintern kommer tillbaka denna veckan, men sen så!
Ha en fin vecka!
mvh Majsan