måndag 30 maj 2022

Nyplanterat under valnötsträdet


Gårdagens mellandagsväder gav tillfälle till trädgårdsarbete, äntligen var det lite sol och värme som omväxling till de eviga skurarna. Vi slapp även blåsten!

Vi har passat på att komplettera köksträdgården med lite mer bär.


En aronia i krukan och ett krusbärsträd som står i pallkragen mellan vinbären och blåbären. I den pallkragen som var tänkt för buskhallon som inte riktigt vill.


Jag passade på att plocka bort de täta huvarna från pallkragarna och ersatte med kålnät.
Snigelpellets är utlagt :o Jisses vad med sniglar det måste vara. Jag kommer att så om det mesta i pluggbrätten.


Växterna som hade kommit lite längre, var tydligen inte lika attraktiva utan de får stå ifred och tom blomma.


Tulpanerna är på sista versen och dahliorna är på väg upp. Även dahliorna för en kamp mot sniglarna, därav tegelstenarna mellan dem.
Det står små fina snigelbarer under, de får nämligen inte vara ifred för fåglarna annars.


Tomaterna är omplanterade och får nu bida sin tid utomhus. Många plantor var det och många krukor blev det. Jaa, alltså resten står på annan plats!


Här står ytterligare några tomater. Tur att alla är busktomater av olika slag, det enda som kommer krävas är några stödpinnar vad det lider. I amplarna, som ska hänga på altanen, är det minibusktomater och en begonia som nästan lyser av sig själv.

Måndag och en ny vecka men nya möjligheter :-)

Ha en underbar fortsättning på veckan <3

2 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Tjohej vilken energi! Härligt med planteringar och odlingar. Ni verkar ha hur mycket ork som helst. Avundsjuk. Kraaam Pia

Lillian "sognafaret" sa...

Jeg har satt ut mine tomater i drivhuset, men det ser ikke ut til at de vil vokse. Det har vært kaldt og regnvær de siste dagene, så håper på sol og varme for å få store tomatplanter snart.