tisdag 7 juli 2020

Sol, vind och vatten


Vattenfyllda stenbrott, visst är det något speciellt med våra industriella minnen. Det är inte bara i Halland och på Öland vi hittar de olika stenbrotten, även i Blekinge har det brutits sten till både vägar och byggen.
I går besökte vi ett av dem i Ronneby skärgård, tillsammans med dottern och hennes sambo. Stenbrottet är tillgängligt från bil och en kortare promenad mellan parkeringen och själva stenbrottet.
Supermysigt och vi förstod på de många badande ungdomarna att det kristallklara vattnet inte var helt kallt i alla fall. Vi kände inte efter inte, även om badkläderna fanns med ;-)


Lunchmacka och sötebröd från Karlskronas bästa bageri, Systrarna Lindqvist, fick följa med.


Vi fick en riktig "speed-date" med en hårig vän, jisses vad larvigt snabb den var :o


Vi fortsatte även en bit längre ut till ett av alla naturreservat. Vi var ju ändå tvungna att känna stormen i håret och lyssna på vågornas brus. Nu vet jag inte vilket som slog till hårdast i öronen.


Vågorna som slog in över de redan polerade öarna var enorma.


Och stormen då, jodå är man lagd åt det vilda hållet går det alldeles utmärkt att surfa :o

Rejält urblåsta satte vi oss tacksamt i bilen och lät sakta vindens tjut ersättas av skvalmusik från någon av alla reklamradiostationer. Vi tog en liten sightseeing längs kusten tillbaka upp mot Karlskrona och avslutade med den sista biten hem till Vissefjärda för lite grillning.

En helt underbar måndag i Blekinges skärgård, bara någon timmes bilfärd hemifrån. Det är njutar-semester det.

Ha en fin fortsättning på veckan <3

1 kommentar:

HWIT BLOGG sa...

Åhh vilken härlig utflykt och vackra bilder! Tack för din kommentar och ja, du gör HELT rätt som kommer hit i slutet på augusti istället...det är galet med turister, husbilar just nu och i Borgholm var det visst KAOS!!!!
Näe fy, jag längtar till ön är tyst o lugn igen...
Kram Titti