fredag 17 juli 2020

Med lite färg kommer man långt


Tro det eller ej, men här pågår pallkragsmålning igen. Den här gången ska det bli nya kallkomposter.
De gamla pallkragarna har gjort sitt efter 15 år :o
Så snart de är färdigmålade ska de travas ihop, förses med snigeltejp och fyllas med grenklipp från kompostkvarnen blandat med den gamla komposten.


Flaggstångsfästet har fått lite kärlek, än så länge bara grundmålad men så snart den vita färgen är levererad ska det bli vitt igen. Jag kan lova att det var på tiden :-)
Den gamla flaggstången klarade både stormarna Gudrun och Per, men sen kom några kastvindar i november 2011 och kastade kull den. Efter att ha varit utan flaggstång sedan dess är en ny beställd och kommer någon gång i senare hälften av augusti :-)


Eftersom sniglarna ätit upp nästintill alla fina röda tagetes jag planterade, fyllde jag på med några alunrot i ros- och dahlia-rabatten. Alunroten är så himla tacksam, kommer stadigt tillbaka och blir bara större och större för varje år. Tänker mig även att flytta hit några som jag haft i krukor ca 10 år, de kan behöva lite ombyte.


När man kommer genom grindhålet längst i söder möts man av en ny vy :o
Vårt stora bigarråträd är ett minne blott och vi har slutat att bjuda kajorna på våra omogna bigarråer!
På alla år, typ 20, som vi haft trädet har vi kanske fått smaka varsitt bär. Nu ger vi helt enkelt upp, men låter inte kajorna vinna.
Nu får istället våra magnolior mer ljus och vi får ett bättre ljusinsläpp på altanen.

Fredag och dagens regnskur satte stopp för utomhus arbetet, det blir helt enkelt lite köksmys istället :-)

Ha en fin fredag och en bra start på helgen <3

2 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Alunroten är tacksam...och vacker! Jag har ett stort bigarråträd - helt länsat redan av allsköns och diverse glada fåglar.
Operation sågning råder här också :)
KRAM

Villa Ryttarängen sa...

Ja det är många som vill vara med och smaka på trädgårdens härligheter. Kul att se en ny sida av er trädgård. Kraaam Pia