måndag 29 april 2019

Växthusbygget


Just nu är det inte så mycket bygge att visa, det gamla växthuset är nerplockat och ytan är avstädad.
Det syns tydligt på väggen var den gamla stommen har suttit. 
Här blir det också väldigt tydligt hur hårt begränsade vi är på höjden. Fönstren i nedervåningen sitter ju där de sitter liksom.


Växterna som normalt sett borde bo i växthuset är utplacerade på husets västra sida. Nära , riktigt nära, huset för att det ska vara större chans att de klarar eventuell frost.


Tänk att ett växthus blir så litet när det är isärtaget :o 
Några skivor plast och lite aluminiumpinnar är allt som blev kvar.
Om ni kollar noga i bakgrunden så syns grannens helt otroliga växthus, bygglovspliktigt i Attefalls storlek ungefär.

Nu går vi in i ett nytt skede i växthusbygget, det absolut viktigaste, själva grundläggningen. Grävande och en hiskelig massa grus och betong, misstänker jag ;-)


I köksträdgården har det rensats, satts potatis och såtts frön. Förresten så syns valnötsträdet till höger, det är minsann inte så litet längre.


Måndag, måndag med riktigt härligt väder, sol från en klarblå himmel och sparrisskörd. Sparris smakar ju alltid godast med hemodlat ekologisk citron. Eller hur ;-)

Ha en härlig fortsättning på resten av veckan <3

2 kommentarer:

Susie på Stjärnarve... sa...

Ert kommande jobb påminner mig om när vi skulle bygga vårt "njutarhus" för några år sen. Så lycka till! Vi hade väldiga problem just med höjden. Vi ville bygga det i anslutning till vårt kontor så vi skulle kunna gå direkt ut inifrån, men det gick inte å grund av höjden. Istället - efter mycket vånda - ändrade vi platsen till gaveln på huset nedanför altanen och så gjorde vi en liten trappa. Fungerar perfekt och vi har ett ganska stort, mycket högt och soligt växthus där vi njuter av tillvaron även en tråkig höst & vinter!
KRAM/Susie

Rost och rädisor sa...

Hemodlad citron, jo man tackar! Jag är fullkomligt nöjd med att ha egen försörjning av sparris.
Lycka till med nya växthuset! Ska bli kul att följa.
/Anette