torsdag 19 april 2012

Nässlornas bästa tid är nu ........


...... då gäller det att passa på. Kavla på diskhandskarna, krypa ut i trädgården och leta upp de små knopparna.


"All Nässla drifwer urin och renar bloden, i Lungsot och Skjörbjugg nyttig, hälst wårtiden, då intages utpressad saft af späda Nässlor i wasla: eller brukas Decokt af Nässle-rötter en näfwa til en kanna wattn något inkokt och drucket några glas om dagen."


Jag nöjer mig med bladrosetterna, sätter till vitlök, pinjenötter, riven parmesan, olivolja och peppar. Därefter tar jag fram stavmixern och mixar allt till en underbar pesto!!



Pasta med nässelpesto är favoriten just nu. Vilken är din nässelfavorit?


Ha en härlig torsdag. Tjingeling

1 kommentar:

Villa Ryttarängen sa...

Det där såg gott ut men jag är lite skeptisk, kan man verkligen äta nässlor? har hört att man kan koka soppa också men.. Kramar Pia