tisdag 24 januari 2012

Fettisdagsbullar .......


........ jaaaa, lite tidigt kanske. Men det gäller att vara ute i god tid!
Vad kan vara fel? Feta är de, tisdag är det och syndigt goda är dom, semlorna.
Som laktosintolerant är jag förvisad till min egna semlor - men vad gör väl det ;D Tänkte dela med mig av världens bästa recept:

Smält 100 gr smör i en kastrull, häll över 3 dl mjölk och låt det bli fingervarmt. Smula 50 gr jäst i en degbunke, häll över smör-mjölkblandningen och rör till jästen löst upp sig. Blanda ner 1 msk krossad kardemumma, 1 dl socker och 1 ägg, blanda 1 tsk hjorthornssalt med 9 dl vetemjöl special, rör ner mjölblandningen och bearbeta i 15 minuter i degblandare, tillsätt ev mer mjöl om  degen är kladdig. Låt degen jäsa i ca 1 timme.

Rulla ut 14 runda semmelbullar och låt dem jäsa 30-60 minuter under bakduk. Pensla med vispat ägg och grädda dem ca 10 minuter i 225 - 250 grader varm ugn.

Låt dem kallna på galler under bakduk. När de kallnat skär jag av ett lock, gröper ur lite av inkromet, fyller hålet med mandelmassa/marsipan mosad med lite grädde. Till sist på med grädde, locket och pudrar med florsocker.

Efter en sån frestelse är det tur att det är Yoga i kväll. Ha en underbar tisdagskväll. Tjingeling

3 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Fresterska där! Åh så gott, jag älskar semlor och gärna hemgjorda sådana. Tack för receptet. Kram Pia

Tove - Formfront sa...

Super, det receptet ska jag testa hemma!

Suzan sa...

Men hjälp så gott!!