tisdag 24 januari 2012
Fettisdagsbullar .......
........ jaaaa, lite tidigt kanske. Men det gäller att vara ute i god tid!
Vad kan vara fel? Feta är de, tisdag är det och syndigt goda är dom, semlorna.
Som laktosintolerant är jag förvisad till min egna semlor - men vad gör väl det ;D Tänkte dela med mig av världens bästa recept:
Smält 100 gr smör i en kastrull, häll över 3 dl mjölk och låt det bli fingervarmt. Smula 50 gr jäst i en degbunke, häll över smör-mjölkblandningen och rör till jästen löst upp sig. Blanda ner 1 msk krossad kardemumma, 1 dl socker och 1 ägg, blanda 1 tsk hjorthornssalt med 9 dl vetemjöl special, rör ner mjölblandningen och bearbeta i 15 minuter i degblandare, tillsätt ev mer mjöl om degen är kladdig. Låt degen jäsa i ca 1 timme.
Rulla ut 14 runda semmelbullar och låt dem jäsa 30-60 minuter under bakduk. Pensla med vispat ägg och grädda dem ca 10 minuter i 225 - 250 grader varm ugn.
Låt dem kallna på galler under bakduk. När de kallnat skär jag av ett lock, gröper ur lite av inkromet, fyller hålet med mandelmassa/marsipan mosad med lite grädde. Till sist på med grädde, locket och pudrar med florsocker.
Efter en sån frestelse är det tur att det är Yoga i kväll. Ha en underbar tisdagskväll. Tjingeling
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Fresterska där! Åh så gott, jag älskar semlor och gärna hemgjorda sådana. Tack för receptet. Kram Pia
Super, det receptet ska jag testa hemma!
Men hjälp så gott!!
Skicka en kommentar