söndag 25 april 2010

Händelserikt - Upplevelserikt................

...... vilken lördag!!
Kakel och klinker är valt, svart och vitt får det bli :o Svart-vit rutigt golv, vita väggar med svart glasmosaik som accent. Nu väntar vi bara på offerten!
.
Efter kakelbutik fick det bli glas. Glasriket - glasbruk - glasblåsning. Det är ett häftigt hantverk! Varmt, exotiskt.... ja det är svårt att hitta orden för att beskriva.
.
En av Kjell Engmans glas-fioler växer sakta fram. Hade jag onödigt mycket pengar skulle jag gärna bli ägare till en sådan :o
.
Nu har jag ju inte det, onödigt mycket pengar alltså, så jag får passa på att njuta!
.
Bertil Vallien har snöat in på huvuden. Det har är ett "dubbelhuvud" - ett färgat inneslutet i ett frostat - ser nästan ut som is. Riktigt läckert!
.
Eller vad sägs om detta?
.
Har ni inte varit i utställningshallen i Kosta, kan jag verkligen rekommendera ett besök. Förutsättningen är dock att man gillar glas ;)
.
Lite nytt till köket fick följa med hem - limefärgade Cult får ersätta de svarta.
.
Efter glasbruksäventyret fick det minsann bli trädgårdsarbete - sparrislandet rensades och jag gjorde förberedelser för att sätta ner våra sättpotatisar.
.
En snabb runda i rabatterna och titta vad jag hittade en självsådd skygg ballerina - rädd för att blotta sitt innersta och skyler sig därför försiktigt med ett blad.
.
Ett av naturens små under - ett solrosfrö som rotat sig i en grop i ett av äppelträden (en gren brast för många år sedan, tyvärr så illa att det blivit ett stort hål rakt in i trädet) Men trädet får stå så länge det står!
.
Hann med att plocka lite nässlor, men attans vad de bränns - rakt genom handskarna. Kliade i händerna hela kvällen :)
.
En full burk med supergod pesto blev det, och så enkelt sen:
ungefär en liter nässlor, som jag förvällde
en näve skalade mandlar
ungefär 3 dl färskriven parmesan och inte att förglömma 4 rejäla vitlöksklyftor
Alltihop körde jag ner i matberedaren, hällde på olivolja till en bra konsistens.
.
Avslutar med en bild på "födelsedagsbarnet" som bjöd till kalas på kvällen. Grillat blev det! Efter middagen var det dags att ta de hästar som fortfarande var ute. T.o.m. vår ungdomar tog varsin häst :O !!
.
Det var en lördag som var så händelserik att den tog musten ur mig :). Idag tar jag det lugnt och bakar - skickade maken och sonen till golfbanan!
.
Ha en fortsatt bra söndag. Tjingeling

Inga kommentarer: