måndag 5 april 2010

Efter sol kommer regn, kommer sol.........

....... finns det något mer avkopplande än ett stilla morgonregn på växthustaket? Tillbringade morgonen i växthuset där jag även passade på att plocka ut de växter som inte riktigt ville vara med oss ett år till. Vi kommer att få en del fikon till sommaren, både trädet och buskarna har gott om småfikon.
.
Även vindruvan börjar grönska, hoppas att den slipper mjöldaggen i år.
.
Tyckte att olivträdet spretade väl mycket, så det fick sig en omgång av sekatören. Lagerbusken får vänta med sin klippning till den kommer utomhus, den är "lite inklämd" .
.
Vår nya rosmarin och citrontimjan får stå på trappen till det blir lite varmare ute, sen blir de planterade på sina platser .
.
Det klarnade framåt lunchtid och vi tog vi en promenad på golfbanan, det är som att kliva in i en sagoskog. Tack vare den unika faunan, med gammal bok- och ekskog med naturligt förfall, är djurlivet helt fantastiskt. Banan är ännu inte officiellt öppen så det var inte alls så mycket folk.
.
En av holkarna verkar ha bytt hyresgäster, från mes till mus ;). Men även de små hassel- och näbbmössen behöver någonstans att bo.
.
Några inte lika välkomna gäster på golfbanan är kanadagässen, men de är ändå vackra att se på.
.
Strida strömmar och välfyllda diken, gott om smältvatten är det. Tänk er själva det porlande ljudet och en hel kakofoni av fåglar i bakgrunden. Bara att sätta sig ner och njuta!
.
Det porlande smältvattnet fyller inte bara på Kyrksjön, utan även dammarna på golfbanan. Vatten som sedan används för bevattning.
.
Längs flera av dammarna växer det stora imponerande säljar, de är så fantastiskt vackra nu.
.
Efter ett par timmar promenad, 40 golfbollar rikare och 50härliga naturbilder är det dags att ta tag i bakbunken för att baka veckans bröd!
.
Ha en fortsatt bra måndag. Tjingeling

Inga kommentarer: