lördag 24 februari 2018

Sådd, groddar och småblad


Första sådden är gjord, 98 pluggplantor och fler lär det bli :o


De frön som har lång utvecklingstid och de plantor som behöver extra lång tid på sig för att utvecklas är givetvis först ut.
Jag tror att det blev 14 sorters chili, 7 sorters tomater, rotselleri, purjolök och kronärtskocka. Men en del frön är rätt så gamla, så jag räknar med max 30% grobarhet.


Om någon månad är det dags för nästa sådd i nya pluggbrätten (note to self! kom ihåg att köpa fler). Då blir det olika sorters kål, olika sorters sallad och kryddor.


Sen är det en hel drös med frön som kan direktsås i våra pallkragsodlingar, men då är vi borta i april eller så. Jorden ska ju först gödas upp och täckas för att skapa lite extra värme för en bra smygstart.


Medan jag väntar på mina frön, njuter jag av alf-alfa-groddar och krasse. Ny omgång sätts varje vecka för att säkerställa att vi blir utan så få dagar som möjligt.
Groddarna odlar jag i en groddbox, men det går precis lika bra med en glasburk med nät över öppningen. Krasse odlar jag på fat i fuktigt hushållspapper, givetvis täcker jag med plastfolie för att skapa ett fuktigt mikroklimat. När groddar och krasse är klara, flyttar jag över dem i burkar och förvarar dem i  kylskåpet.


Med nya slingor, kortare hår och helt ny frisyr är det dags att njuta av den här helgen.
Ha en mysig lördag och en bra start på helgen <3

3 kommentarer:

HWIT BLOGG sa...

Åhh vilken ordning du har på dina fröer! Jag har inte ens börjat men det är väl hög tid...ute snöar det och det känns som lååååångt till våren :)
Ha en fin lördag!
Kram Titti

Villa Ryttarängen sa...

Ja men jisses vilken ordning. Nu känner jag mig som en riktig slarvmaja. Härligt med ny frisyr. Jag måste verkligen boka tid. Kraaaam Pia

Rost och rädisor sa...

Vackraste krasseodlingen jag sett!
/Anette